Wat is een factuur voor een termijnbedrag?

SEFE Energy maakt periodiek een berekening van de verbruikskosten op basis van de volumes en prijzen zoals vermeld in uw overeenkomst. De kosten voor dit verbruik worden verdeeld over twaalf maandelijkse bedragen: uw termijnbedrag. Dit bedrag bestaat o.a. uit kosten voor verbruik van elektriciteit en/of gas, kosten van de landelijke en regionale netbeheerder, energiebelasting, opslag duurzame energie en btw.

De opbouw hiervan kunt u terugvinden in de specificatie die wordt weergegeven in de factuur voor het termijnbedrag. Een voorbeeld van de factuur vindt u hier. Via Mijn SEFE Energy kunt u de facturen voor de in rekening gebrachte termijnbedragen downloaden en bekijken. Mocht u hier nog vragen over hebben, neem dan contact op met onze klantenservice. Dit kan via klantenservice@sefe-energy.nl of 0800-4297767.

Kan de hoogte van mijn maandelijks termijnbedrag aangepast worden?

U kunt uw maandelijkse termijnbedrag heel eenvoudig zelf aanpassen via Mijn SEFE Energy. Ontvangt u facturen op basis van kwartaaltermijnbedragen of heeft u meer dan 25 aansluitingen op het account, dan kijken wij graag samen met u naar de mogelijkheden om uw termijnbedrag aan te passen. Hiervoor kunt u contact opnemen met de klantenservice via klantenservice@sefe-energy.nl of 0800-4297767.

Hulp nodig bij het aanpassen van het termijnbedrag via Mijn SEFE Energy? Bekijk dan de handleiding.

Wat is een afrekening?

Op de afrekening vindt u het verbruik over een bepaalde periode terug. Naast de kosten voor het verbruik worden op de afrekening ook de kosten m.b.t. het landelijke en regionale netbeheer, de energiebelasting, de opslag duurzame energie en de btw over de betreffende periode weergegeven. De totale kosten van het daadwerkelijk verbruik worden verrekend met de door u betaalde termijnbedragen over deze periode.

Hier kunt u een voorbeeld van de afrekening vinden.

Via Mijn SEFE Energy kunt u uw facturen downloaden en bekijken. Mocht u vragen hebben over onze afrekening, neem dan contact op met de medewerkers van onze klantenservice. Zij helpen u graag verder: klantenservice@sefe-energy.nl of 0800-4297767.

Hoe wijzig ik mijn betaalwijze?

Uiteraard is het mogelijk om uw betaalwijze te wijzigen. Er zijn twee mogelijkheden:

  1. Uw betaalwijze staat ingesteld op overboeking, maar u wilt via automatische incasso betalen. Dit kunt u wijzigen via Mijn SEFE Energy 

  2. Uw betaalwijze staat ingesteld op automatische incasso, maar u wilt via overboeking betalen. Dit kunt u wijzigen via Mijn SEFE Energy 

Zodra wij de wijziging hebben verwerkt, ontvangt u van ons via e-mail een bevestiging.

Bekijk hier de handleiding.

Ik heb geen facturen ontvangen, alleen een betalingsherinnering. Hoe kan dit?

Het is mogelijk dat u de e-mail met in de bijlage de factuur (voor het termijnbedrag of de afrekening) niet in uw reguliere e-mailbox heeft ontvangen. U kunt dan controleren of deze in de map met ongewenste berichten of junk mail terecht is gekomen.

Mocht u de e-mail met de factuur niet kunnen vinden dan kunt u de factuur ook downloaden via Mijn SEFE Energy. Mocht u verder nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via klantenservice@sefe-energy.nl of 0800-4297767.

Wanneer krijg ik te maken met een incassoproces?

Indien de facturen (termijnbedragen en afrekening) niet voor de vervaldatum betaald worden, is het mogelijk dat u te maken krijgt met incassokosten. Om dit te voorkomen is het dus van belang dat u de facturen op tijd betaald.
Op Mijn SEFE Energy, uw eigen online klantomgeving, kunt u de huidige status van uw facturen inzien en de facturen downloaden.

Mijn termijnbedrag is gewijzigd. Hoe kan dat?

Het kan zijn dat het termijnbedrag op jouw factuur voor januari 2022 anders is dan op de factuur voor december 2021. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn.

Nieuwe overeenkomst

Heb jij een nieuwe overeenkomst met ons gesloten en gaat deze op 1 januari in? Dan kan het zijn dat de afgesproken tarieven en/of volumes anders zijn dan in de vorige overeenkomst. Dit kan dus zorgen voor een ander termijnbedrag. Ook de verandering naar een Vrij overeenkomst zorgt voor een ander termijnbedrag, omdat de tarieven voor dit type overeenkomst anders zijn.

Overeenkomst met variabele tarieven (Flexibel overeenkomst)

Variabele tarieven bewegen mee met de energieprijzen op de markt. De energiemarkten zijn continu in beweging. Door allerlei ontwikkelingen in het weer maar ook op politiek, sociaal en economisch vlak in Nederland, Europa en daarbuiten beweegt
de gasmarkt omhoog of juist naar beneden. Jouw factuur kan daardoor per keer verschillen.

Energiebelasting

Het termijnbedrag bestaat niet alleen uit leveringskosten, maar onder andere ook uit belastingen en eventuele kosten voor de netbeheerder. Deze bedragen worden aan ons in rekening gebracht en belasten wij 1 op 1 aan jou door. Zijn deze tarieven gewijzigd, dan is het termijnbedrag ook anders.

Let op: maak je maandelijks het termijnbedrag handmatig aan ons over? Let er dan op dat je het bedrag op tijd aanpast. In december ontvang je de factuur voor januari.

Betaal je de facturen handmatig en heb je hier liever geen omkijken naar? Pas dan via Mijn SEFE Energy heel eenvoudig de betaalwijze aan naar automatische incasso.