Elektriciteit terugleveren en (thuis)batterijen

Terugleveren

Wil je elektriciteit gaan terugleveren? Dan kan dat bij SEFE Energy.

Je moet ervoor zorgen dat je jouw installatie tijdig (bv. uw zonnepanelen) aanmeldt op www.energieleveren.nl zodat de netbeheerder op tijd na kan gaan of jouw aansluiting en meter geschikt zijn voor teruglevering.

Met een slimme meter krijg je maximaal inzicht in wat je op welk moment teruglevert. Je leest meer over deze voordelen op http://www.slimmemeters.nl. Mocht je nog geen slimme meter hebben dan kunt je jouw netbeheerder vragen om jouw meter te vervangen door een slimme meter. Jouw netbeheerder kan je hier verder over informeren.

De vergoeding voor het teruggeleverde volume (excl. btw en excl. energiebelasting) hangt samen met de actuele wet- en regelgeving en de door jou afgesproken terugleverprijzen in jouw leveringsovereenkomst en leveringsvoorwaarden voor jouw zakelijke energie. Voor een kleinverbruikaansluiting krijg je op basis van de actuele wet- en regelgeving voor een totaal teruggeleverd volume tot het door jou totaal afgenomen volume de leveringsprijs (excl. btw en excl. energiebelasting) als terugleververgoeding (dit heet salderen); voor het meerdere teruggeleverde volume is de in de leveringsovereenkomst vastgelegde terugleverprijs (excl. btw en excl. energiebelasting) van toepassing. Daarnaast laat de huidige regelgeving voor energiebelasting ook saldering toe voor deze heffingen bij een kleinverbruikaansluiting; mits de energie die je teruglevert duurzaam is opgewekt, betaal je namelijk alleen energiebelasting over het saldo van het totaal door jou afgenomen volume en het totaal door jou geproduceerde volume. Extra informatie over terugleveren is ook beschikbaar op https://www.consuwijzer.nl/elektriciteit-en-gas/duurzame-energie/teruglevering-van-elektriciteit.

Batterij

Heb je een (thuis) batterij? Ook deze meld je aan via www.energieleveren.nl. 

Wie in Nederland een thuisbatterij laat installeren, is verplicht om de technische gegevens van deze installatie te registreren. Netbeheerders moeten namelijk rekening kunnen houden met de elektriciteit die via deze thuisbatterij aan het net kan worden onttrokken en worden geleverd, bijvoorbeeld om lokale overbelasting (netcongestie) te voorkomen.

opens in new window