Zakelijke energie vergelijken

17 juni 2024

Terug naar Informatie & Nieuws

Zakelijke energie vergelijken

Hoe kun je het beste zakelijke energiecontracten vergelijken?

Voor jou als MKB’er kan het overstappen naar een andere zakelijke energieleverancier aanzienlijke kostenbesparingen opleveren. Het vergelijken van energiecontracten kan echter een uitdaging zijn, vooral met de vele variabelen en voorwaarden. Daarom geven we je een uitgebreid overzicht van aspecten waar je op moet letten bij het vergelijken van zakelijke energiecontracten zodat je de beste keuze voor jouw onderneming kunt maken.

Zakelijke energie vergelijken loont

Het kan wat tijd en moeite kosten, maar het grondig vergelijken van zakelijke energiecontracten kan jouw onderneming uiteindelijk veel voordelen opleveren. Leg de prijzen van je huidige energieleverancier en die van andere aanbieders naast elkaar en gebruik de onderstaande checklist om een weloverwogen keuze te maken.

Checklist: waarop letten bij het vergelijken van zakelijke energie

  1. Contractduur

De contractduur is van invloed op de prijs. Een lange contractduur lijkt voordeliger, maar controleer goed of dit daadwerkelijk het geval is. Houd ook rekening met de flexibiliteit die je nodig hebt; soms is een kortere contractduur gunstiger. Bijvoorbeeld als je verwacht dat energieprijzen zullen dalen of wanneer je verwacht over niet al te lange tijd te stoppen met je bedrijf .

  1. Voorwaarden

De voorwaarden kunnen aanzienlijk verschillen per aanbieder. Lees de kleine lettertjes goed om verrassingen te voorkomen. Let vooral op de opzegtermijnen, eventuele extra kosten en de voorwaarden voor het aanpassen van het contract bij veranderingen.

  1. Meerdere aansluitingen

Onderzoek of het voordeliger is om één contract voor al je aansluitingen af te sluiten. Door meerdere aansluitingen te combineren, kun je mogelijk een betere totaalprijs krijgen. Dit kan vooral voordelig zijn voor bedrijven met meerdere vestigingen.

  1. Contractmodel

Kies een contractmodel dat bij jouw organisatie past: vaste of flexibele prijzen. Vaste prijzen bieden voorspelbaarheid in kosten, terwijl je bij flexibele prijzen kunt profiteren van dalingen in de energieprijs.

  1. Betalingsstructuur

Beslis of je een vast bedrag per maand wilt betalen of een maandbedrag op basis van het werkelijke verbruik. In de winter betaal je dan meer en in de zomer minder. Overweeg wat het beste past bij je cashflow en financiële planning.

  1. Verbruik in daluren

Verbruikt jouw organisatie meer energie in de daluren (nacht), vergelijk dan de hoog- en laagtarieven bij leveranciers. Sommige leveranciers bieden aantrekkelijke tarieven voor energieverbruik buiten piekuren, wat aanzienlijke besparingen kan opleveren.

  1. Vergelijk dezelfde tarieven

Zorg ervoor dat je appels met appels en peren met peren vergelijkt. Vergelijk tarieven voor dezelfde periode en contractduur en let op dat er geen andere zaken bij de tarieven inbegrepen zijn, zoals vastrecht of netbeheerkosten.

Opzegboete riskeren?

Ook als je momenteel een contract hebt lopen bij een andere leverancier, is het in de steeds veranderende energiemarkt interessant om zakelijke energiecontracten te vergelijken. Zelfs als je huidige energieleverancier een opzegboete hanteert, kan overstappen naar een andere leverancier nog steeds meer voordeel opleveren. Informeer van tevoren goed wat de boete zal zijn voor voortijdige stopzetting van het contract om nare verrassingen te voorkomen. Bereken of de besparingen op lange termijn opwegen tegen de kosten van de overstapboete.

Wat vinden onze klanten belangrijk bij het vergelijken van energieleveranciers?

Omdat wij voor al onze klanten een offerte op maat maken, kunnen we altijd een aanbieding doen die precies past bij de energiebehoeften van jouw bedrijf. We zorgen ervoor dat je niet meer betaalt dan nodig is en je scherpe tarieven krijgt.

Ons team van energieadviseurs kent jouw bedrijf en situatie en zorgt altijd voor passende dienstverlening. Wij bieden ondersteuning bij elke stap van het overstapproces en staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

Kies voor SEFE Energy

Het vergelijken van zakelijke energiecontracten kan je bedrijf aanzienlijke kostenbesparingen en betere voorwaarden opleveren. Neem de tijd om grondig onderzoek te doen en gebruik onze checklist om een weloverwogen keuze te maken.

Wil je meer weten over hoe je kunt overstappen naar SEFE Energy en profiteren van onze scherpe tarieven en persoonlijke dienstverlening? Bezoek dan onze overstappen pagina en vraag een offerte aan.

opens in new window