Zakelijk stroom vergelijken.

Zakelijk stroom vergelijken loont

Het vraagt misschien wat effort, maar als je er eens goed voor gaat zitten, kan de zoektocht onder aan de streep meer voordeel opleveren voor jouw onderneming dan je misschien zou verwachten. Leg daarom de prijzen van je huidige energieleverancier en die van andere aanbieders naast elkaar. Hou bij het vergelijken van de prijzen de checklist hieronder bij de hand.

Checklist: waarop letten bij elektra vergelijken

  1. De contractduur is van invloed op de prijs. Een lange contractduur lijkt voordeliger, maar check goed of dit daadwerkelijk het geval is.
  2. De voorwaarden kunnen behoorlijk verschillen per aanbieder, dus lees de kleine lettertjes goed en voorkom verrassingen.
  3. Onderzoek of het voordeliger is om één contract voor al je aansluitingen te sluiten, want door meerdere aansluitingen te combineren kan je wellicht een betere totaalprijs krijgen.
  4. Kies een contractmodel dat bij jouw organisatie past: vaste of flexibele prijzen.
  5. Kies voor een betaling van een vast bedrag per maand of met een maandbedrag op basis van het werkelijke verbruik: in de winter meer betalen en in de zomer minder.
  6. Verbruikt jouw organisatie meer energie in de daluren (nacht), dan is het slim om de dal- en piektarieven bij leveranciers mee te nemen in de vergelijking.
  7. Vergelijk appels met appels en peren met peren: ga je tarieven vergelijken, vergelijk dan de juiste tarieven met elkaar en let op dat er geen andere zaken bij de tarieven inbegrepen zijn.