Wat elke startende ondernemer over zakelijke energie moet weten

12 maart 2019

Terug naar Informatie & Nieuws

Wat elke startende ondernemer over zakelijke energie moet weten

Om te beginnen moet je weten dat een zakelijk energiepakket iets heel anders is dan een particulier energiepakket. Bij een zakelijk contract komt namelijk een aantal extra zaken kijken. Zo ligt het verbruik van een onderneming over het algemeen hoger dan dat van een huishouden. Verder zitten bijvoorbeeld de algemene voorwaarden anders in elkaar.

Schat je verwachte verbruik

Als eerste stap moet je inschatten wat je ongeveer gaat verbruiken. Hierbij bepaal je het aantal kWh stroom en m³ gas dat nodig is om één jaar lang jouw onderneming te kunnen draaien. Voor horeca zal zowel stroom, als gas handig zijn. Voor andere ondernemingen is gas wellicht helemaal niet nodig.

Als je het lastig vindt een inschatting te maken van jouw verbruik, kun je contact opnemen met ons. We geven je graag inzicht in het gemiddelde gebruik van een onderneming vergelijkbaar met die van jou. Deze schatting kan je het beste helpen om je voor te bereiden op de kosten die je gaat maken voor het energieverbruik bij jouw onderneming. Zodat je niet voor verassingen komt te staan.

Verschillende energieprijzen en leveranciers

Voor startende ondernemers is het verstandig om heel goed naar de prijzen van verschillende energieleveranciers te kijken. Er zijn een hoop verschillende aanbieders. Ga dus op zoek naar de beste aanbieder voor jouw onderneming. Zet hierbij alle prijzen van eventueel toekomstige energieleveranciers op een rijtje en kijk welke het best bij jou en jouw budget past.

Bereken energieprijs

 

Direct geld besparen

De meeste ondernemers kiezen de eerste energieleverancier die ze tegenkomen. Als je jouw zoektocht naar de juiste leverancier iets zou uitbreiden, levert je dit waarschijnlijk al direct een besparing op. Een juiste keuze van energieleverancier kan je duizenden euro’s per jaar schelen. De volgende tips helpen je de juiste keuze maken.

Tip 1. Vast of variabel tarief

Als je energiepakketten gaat vergelijken dan moet je een keuze maken uit een vast of variabel energietarief. Wanneer je verwacht dat de energietarieven dalen, dan is het verstandig om een variabel tarief te kiezen. Is het voor jou niet duidelijk hoe de tarieven zich gaan ontwikkelen of kies je graag voor zekerheid, dan kun je het beste voor een vast energietarief kiezen. Bij een vast tarief staat dit tarief vast voor de complete contractduur. Dit is bijvoorbeeld 1, 3 of 5 jaar.

Tip 2. Kies je gas en stroom bij dezelfde leverancier?

Heb je voor je onderneming zowel gas, als stroom nodig? Dan kun je een contract voor beide afsluiten bij één leverancier. Dit is eenvoudiger voor je eigen administratie. Dit hoeft natuurlijk niet. Het kan zijn dat de ene leverancier een betere aanbieding heeft voor gas en de andere voor elektriciteit. Dan kun je er dus ook voor kiezen om gas bij de ene leverancier onder te brengen en elektriciteit bij de andere. Iets meer administratie, maar wellicht wel de moeite waard als het een kostenbesparing oplevert.

Tip 3. Neem de tijd om te vergelijken

Neem de tijd voor de keuze van jouw energieleverancier. Doordat de wijze van korting geven en prijzen presenteren verschilt, lijken zaken soms positiever dan ze daadwerkelijk zijn. Neem alles in overweging; lees de leveringsvoorwaarden goed door, check ervaringen van anderen (bijvoorbeeld via online reviews) en maak dan pas je keuze. Zo weet je zeker dat je niet te snel tekent tegen een mooi uitziende aanbieding.

Prijs berekenen

Alvast weten wat je bij SEFE Energy betaalt? In onze online tool bereken je in 4 eenvoudige stappen geheel vrijblijvend de energieprijs voor jouw onderneming.

Bereken energieprijs

 

opens in new window