Wat kunnen ondernemingen doen om geld te besparen op energie?

06 mei 2019

Terug naar Informatie & Nieuws

Wat kunnen ondernemingen doen om geld te besparen op energie?

Consumenten worden eigenlijk doorlopend geadviseerd over energiebesparende maatregelen met als doel te helpen met het verminderen van hun energieverbruik en zo te besparen op hun gas- en elektriciteitsrekeningen. Dit betekent echter niet dat ondernemingen geen gebruik kunnen maken van hetzelfde advies, waardoor ze kunnen proberen te bezuinigen op hun energieverbruik en tegelijkertijd geld kunnen besparen.

Hieronder kijken we naar een aantal tactieken die jouw onderneming zou kunnen gebruiken om te beginnen met het besparen op energiekosten.

Wat kun je doen op de werkvloer?

Als je ervoor zorgt dat iedereen op kantoor de gewoonte ontwikkelt om zuinig met energie om te gaan, dan is dit de perfecte manier om verspilling tegen te gaan. Afhankelijk van hoe jouw kantoor is ingericht, kan dit echter makkelijker gezegd zijn dan gedaan. Er zijn genoeg manieren om jouw medewerkers aan te sporen om bewuster met hun eigen energieverbruik om te gaan. Een goed begin is het halve werk; via deze link vind je een aantal tips om goed van start te gaan met het aannemen van nieuwe gewoontes.

We zijn nog wat dieper ingegaan op deze en andere zaken, in onze handleiding over het aannemen van een energiemanager en onze 50 tips om geld te besparen.

Het is natuurlijk geweldig om je werknemers te informeren over de voordelen van bewustwording, maar er is een grens aan wat je kunt verwachten naast alle dagelijkse taken. Achter de schermen ligt de eindverantwoordelijkheid voor het implementeren van de  juiste maatregelen die nodig zijn om zoveel mogelijk te besparen op bepaalde rekeningen toch echt bij de bedrijfseigenaar.

Energie vergelijken hoort bij het vinden van de beste deal als het gaat om energiebesparing, maar dit kan een bewerkelijk klusje zijn. Gelukkig hebben we een handleiding om het wat makkelijke te maken om te bepalen welke energieleverancier het beste bij jouw bedrijf past.

Afhankelijk van de sector waarbinnen jouw onderneming zaken doet, zul je de aanpak iets moeten aanpassen. Het runnen van een hotel is immers niet hetzelfde als het runnen van een sportschool. SEFE Energy levert energie aan alle sectoren, ondernemingen en organisaties en we delen graag onze kennis over het zoveel mogelijk besparen op de kosten die hieraan verbonden zijn.

opens in new window