Besparen begint met inzicht Verbruiken en besparen

13 november 2023

Terug naar Informatie & Nieuws

Verbruiken en besparen

Bedrijven zijn verplicht om energie te besparen. Dat staat in de Wet milieubeheer. Volgens die wet moeten ondernemers maatregelen nemen die zij snel en relatief makkelijk kunnen terugverdienen. De wet is niet nieuw. Begin 2018 heeft de overheid echter aangekondigd strenger te gaan controleren op de naleving van de wet. Er zijn ook tientallen extra toezichthouders aangesteld om werk te maken van handhaving. Nederland moet dus flink aan de bak met energiebesparing.

 

Slimme meter

Extra inzicht in jouw eigen verbruik is mogelijk door een slimme energiemeter. Dit stelt de leverancier in staat om jouw verbruik iedere twee maanden geautomatiseerd op te vragen en je hierover te informeren. Dit geeft extra inzicht in het verbruik en is ook voor grootverbuikers erg interessant. De regionale netbeheerders hebben de afgelopen jaren de traditionele meters door slimme meters vervangen. Is jouw meter niet vervangen en wil je dit alsnog, dan kun je jouw netbeheerder daarover benaderen.

Ben je klant bij ons en heb je een slimme meter? Dan kun je via Mijn SEFE Energy jouw verbruik per dag/uur/kwartier bekijken.

 

Energie besparen in je bedrijf?

Energie besparen in je bedrijf kan op veel manieren. Bespaartips zijn vaak eenvoudig door te voeren en hoeven helemaal niet duur te zijn. Energiebesparing zorgt niet alleen voor een fors lagere energienota. Je bedrijf krijgt als duurzame onderneming ook een betere uitstraling. En niet geheel onbelangrijk: het milieu is erbij gebaat!

We hebben een aantal sites met bespaartips voor je op een rijtje gezet:

Inzicht in energiebesparingsverplichtingen voor bedrijven

Wetchecker energiebesparing

Wet milieubeheer en informatieplicht energiebesparing


Benchmarks:

Je kunt jouw eigen verbruik afzetten tegen dat van het verbruik van anderen. Deze informatie vind je in de benchmark tabel welke het gemiddeld huishoudelijk verbruik per woningtype of naar gezinsgrootte toont.

 

Voor de kleinzakelijke gebruiker:

energiebesparendoejenu.nl

energieverbruiksmanagers.nl

energieverbruiksmanagers.nl/bespaartips

 

Voor grootzakelijke gebruikers:

Lijst met verplichte maatregelen

Interactieve tool

opens in new window