Energie inkopen, hoe pak je dat aan?

13 november 2023

Terug naar Informatie & Nieuws

Energie inkopen, hoe pak je dat aan?

Niemand weet hoe de prijzen voor gas en elektriciteit zich ontwikkelen. Toch heb je meer grip op wat je ervoor betaalt dan je wellicht zou denken. We maken je graag wegwijs in de wereld van energie. En geven je alvast wat tips en advies.

Bepaal zelf je prijs voor de levering van energie.

Waarom wachten tot het contract met je leverancier bijna afloopt? Zakelijke energie inkopen kan op elk moment. Zijn de tarieven nu laag, dan profiteer je daarvan op het moment dat je contract daadwerkelijk ingaat. Het enige wat je nodig hebt, is een structurele kijk op je energietarieven. En vooruit, een energieleverancier die je daarbij voorziet van helder advies.

Breng de aansluitingen binnen je organisatie in beeld.

Het ligt wellicht voor de hand, maar heb je ├ęcht goed zicht op het aantal aansluitingen binnen je organisatie? Facturen voor aansluitingen die niet eens meer werken is wel het laatste waarop je zit te wachten... Bovendien kun je je facturen alleen goed controleren met een volledig overzicht van je aansluitingen.

Energie is meer dan de prijs per kubieke meter of kWh.

Energie is meer dan je tarief. Zelfs wanneer je hebt gekozen voor een vaste prijs. Het gaat er niet alleen om wat je betaalt voor je gas en elektriciteit. Het gaat er bij het vergelijken van zakelijke energie om wat je uiteindelijk onder de streep realiseert. Er zijn altijd manieren om te besparen. En daar helpt SEFE Energy je bij.

Maak een plan van aanpak voor het inkopen van energie.

Bepaal hoeveel risico je als organisatie wilt lopen en hoe je wilt omgaan met de prijsschommelingen op de groothandelsmarkt. Zorg er ook voor dat het binnen je organisatie duidelijk is wie de energie mag inkopen. En wie dat overneemt wanneer die ene persoon afwezig is.

Bel ons. En daarna gerust nog eens.

opens in new window