Energie besparen in de zomer

30 juni 2017

Terug naar Informatie & Nieuws

Energie besparen in de zomer

Het is zomer! Niet iedereen staat erbij stil, maar ook in de zomer is het mogelijk om zakelijke energie te besparen. Hoe? We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

  • Gebruik de airco alleen als het echt nodig is. Kijk of er andere manieren zijn waarop je de temperatuur aangenaam kunt houden, zoals bijvoorbeeld zonwering, ’s-nachts ventileren of het nat houden van platte daken. Dit scheelt veel energie.
  • Zorg ervoor dat de warme lucht van de airco naar buiten wordt afgevoerd en niet naar binnen wordt geblazen.
  • Controleer of de klokthermostaat staat ingesteld op de zomerprogrammering, met de juiste instellingen voor buiten- en binnentemperatuur.
  • Laat apparatuur niet op de stand-by modus staan. Dit zorgt voor sluipverbruik en is zonde. Let hier bijvoorbeeld goed op wanneer medewerkers op vakantie gaan. Zorg ervoor dat de apparatuur die zij gebruiken (zoals computers en beeldschermen) volledig uit staat.
  • Laat de verlichting zoveel mogelijk uit (scheelt ook in warmte) en kies voor lampen met daglicht- en bewegingssensoren. In de zomer is er meestal meer daglicht en hoeven lampen minder hard te branden. En lampen laten branden in ruimtes waar niemand is, is zonde.

Meer weten over het besparen op energiekosten? Bel ons op 0800-4297766 of stuur een bericht.

opens in new window