Dubbel tarief voor kleinverbruik aansluitingen met conventionele meters komt te vervallen

01 maart 2021

Terug naar Informatie & Nieuws

Dubbel tarief voor kleinverbruik aansluitingen met conventionele meters komt te vervallen

Vanaf 1 juli kunnen kleinverbruik aansluiting(en) met een conventionele meter geen gebruik meer maken van het lage (avond/nacht) tarief. Vanaf deze datum stoppen de netbeheerders namelijk met het doorgeven van het toonfrequentsignaal, het signaal wat nodig is om te kunnen schakelen tussen de verschillende tarieven. Een conventionele meter met twee levertelwerken registreert vanaf dat moment het gehele verbruik op één van deze twee telwerken. Daardoor is de meter dus alleen nog geschikt voor een enkel tarief. Alleen met een slimme meter kan nog gebruik worden gemaakt van het dubbele tarief, doordat deze meters automatisch schakelen tussen de tarieven.

Voor conventionele aansluitingen met een overeenkomst met dubbel tarief zullen wij een vast percentage van het totale verbruik na 1 juli, factureren tegen het eerder overeengekomen normale leveringstarief en het overige verbruik factureren tegen het lage leveringstarief.
Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om voor 1 juli de meter alsnog te laten vervangen door een slimme meter, zodat de automatische schakeling, en daarmee het dubbel tarief, behouden kan worden. De netbeheerder kan meer vertellen over de mogelijkheden.

opens in new window