50 handige geldbesparende tips voor jouw bedrijf

07 juli 2016

Terug naar Informatie & Nieuws

50 handige geldbesparende tips voor jouw bedrijf

Vaste bedrijfskosten

1. Maak gebruik van gratis VoIP-diensten
Met gratis VoIP-diensten zoals Skype, bespaar je op telefoniekosten. Ook zijn er gunstige tarieven beschikbaar voor internationale gesprekken.

2. Verhuur extra ruimte
Als je een bedrijfsruimte hebt met overtollige ruimtes, kun je deze onderverhuren aan een ander bedrijf. Dit kan een goede bron van vaste inkomsten zijn; controleer echter eerst of het juridisch mogelijk is.

3. Koop apparatuur en kantoorinrichting tweedehands
Het inrichten van een kantoor hoeft niet peperduur te zijn; houd de kosten laag en ga op zoek naar tweedehandsmeubels en -apparatuur op websites als Marktplaats en eBay om geld te besparen.

4. Gebruik goedkope cloudservies
Cloud computing biedt dezelfde functionaliteiten als een dure ICT-infrastructuur, maar dan tegen een fractie van de prijs. Omdat de vaste kosten laag zijn, is het een perfecte oplossing voor kleine ondernemingen.

5. Ga op zoek naar aanbiedingen en bulkinkoop
Bij de aanschaf van basisbenodigdheden voor kantoor, zoek je altijd naar de beste deals, of het nu pennen, papier of koffie betreft. Het voordeel van bulkinkoop is dat je in één keer een beheersbare uitgave doet, in plaats van vele kleine bestedingen die kunnen aantikken.

6. Wees niet bang om af te dingen
Het afdingen op goederen en diensten lijkt misschien brutaal, maar het is zeker de moeite waard. Veel bedrijven bieden je graag kortingen aan in ruil voor jouw klantloyaliteit.

7. Vergader minder vaak
Kijk eens naar de hoeveelheid vergaderingen die jij en je personeel per week hebben, en bedenk of je dit kan verminderen. Negen van de tien keer kun je je tijd beter elders besteden.

8. Wees flexibel wat betreft thuiswerken
Kantoorruimte kost veel geld, dus wees flexibel met thuiswerken en sta jouw werknemers toe arbeid buiten de deur te verrichten. Dankzij cloudservices en software-op-afstand is thuiswerken heel gemakkelijk.

9. Laat je niet verleiden door een chique postcode
Denk bij het maken van een beslissing aan het belang van jouw bedrijf. Als je niet afhankelijk bent van klanten die per toeval jouw onderneming passeren, kun je een kantoorruimte overwegen op een minder dure locatie die meer ruimte biedt; soms krijg je buiten de stad twee keer zoveel ruimte voor je geld.

10. Neem een voordelige virtuele assistent
Heb je een receptionist nodig, maar kun je die niet betalen? Overweeg dan eens een virtuele assistent, wat goedkoper kan zijn dan het aannemen van een nieuwe werknemer.

Marketing & reclame

11. Zorg voor een lokaal netwerk
Laat je bedrijf op lokaal niveau groeien door te netwerken met andere bedrijven en potentiële klanten. Op diverse websites kun je gratis netwerkborrels vinden in jouw regio.

12. Gebruik sociale media in jouw voordeel
Sociale media is een krachtig en goedkoop medium, dus doe er je voordeel mee. Maak accounts aan op Facebook en Twitter en gebruik je profiel als een goedkope vorm van direct marketing.

13. Werk samen met andere ondernemingen
Als je je geen grote marketingcampagne kunt veroorloven, is het een idee om samen te werken met andere bedrijven in de vorm van co-branding. Op deze manier kun je grote resultaten behalen, terwijl je op de kosten bespaart.

14. Maak een lokale pagina aan op Google+
Een lokale pagina op Google+ aanmaken, is gratis en verhoogt de kans dat klanten je vinden wanneer ze in een specifieke omgeving op zoek zijn naar producten en diensten.

15. Host een website
Het maken van een eigen website hoeft niet veel te kosten. Via sites als Go Daddy kun je al je eigen domein hosten voor minder dan 15 euro.


16. Bouw een zakelijk netwerk op via LinkedIn
LinkedIn is een krachtig zakelijk instrument, waarmee je gratis toegang hebt tot netwerken. Het is bovendien ook een handige manier om nieuw talent te vinden en te werven.

17. Bied klanten referentiekorting
Mond-tot-mondreclame kan heel invloedrijk zijn, dus bied klanten korting aan als zij jouw onderneming bij vrienden en familie aanbevelen. De aanbreng van nieuwe klanten zal de kosten van de door jou aangeboden korting compenseren.

18. Laat je evenementen sponsoren
Ga op zoek naar een sponsor wanneer je van plan bent een promotioneel evenement te organiseren, zodat jij niet met de kosten zit opgezadeld. Als jouw evenement genoeg onder de aandacht komt, zullen bedrijven er maar al te graag in investeren.

19. Begin een blog
Het creëren van originele content op een blog is praktisch hetzelfde als gratis reclame voor je bedrijf. Als je regelmatig nieuwe content plaatst, bouw je een publiek op, wat weer tot meer inkomsten kan leiden.

20. Vraag gratis visitekaarten aan
Als je nieuwe visitekaartjes nodig hebt, kun je online bedrijven vinden die er zo'n 100 gratis aanbieden.


Energie

21. Energie besparen begint met inzicht in verbruik
Door het installeren van een "slimme meter" krijg je beter inzicht in je verbruik. Wanneer duidelijk is wat je verbruikt, kun je ook gaan kijken waar je zou kunnen besparen op het verbruik.

22. Zet elektronische apparatuur uit
Laat elektronische apparaten niet op stand-by staan als ze niet gebruikt worden. Zet apparatuur uit en laat je werknemers hetzelfde doen.

23. Investeer in groene technologie
Door te investeren in natuurvriendelijke apparatuur, bespaar je niet alleen op je energierekening, maar verklein je ook jouw koolstofvoetafdruk - een win-winsituatie.

24. Ga papierloos
Door geen papier meer te gebruiken, bespaar je niet alleen op materiaalkosten, maar ook op tijd en energie. Door Cloud computing is het voor bedrijven heel simpel om papierloos te gaan.

25. Vraag een energieaudit aan
Door een energieaudit weet je precies op welke plekken binnen je bedrijf energie bespaard kan worden. Lees hier meer over een energieaudit voor ondernemingen.

26. Vervang gloeilampen door spaarlampen of LED lampen
Spaarlampen verbruiken 75% minder energie dan gewone gloeilampen en branden langer. Dit is een heel simpele manier van kosten besparen.

27. Installeer een programmeerbare thermostaat
Met een programmeerbare thermostaat kun je de temperatuur in jouw kantoor automatisch instellen, zodat je verwarmingssysteem efficiënt werkt.

28. Maak gebruik van natuurlijk licht
Creëer een maximum aan natuurlijk licht door ervoor te zorgen dat ramen en koepels niet bedekt zijn. Op deze manier heb je minder kunstlicht nodig en bespaar je op energiekosten.

29. Maak gebruik van belastingvoordelen voor energiebesparende maatregelen
Om bedrijven te stimuleren milieuvriendelijker te worden, bieden lokale overheden vaak belastingvoordelen aan. Lees hier meer over belastingvoordeel voor energiebesparende maatregelen.

30. Moedig milieuvriendelijke werkmethoden aan
Informeer jouw personeel over de voordelen van milieuvriendelijke werkmethoden en moedig hen aan apparaten uit te zetten en het gebruik van de printer te vermijden, zodat je hele bedrijf efficiënter te werk kan gaan.

31. Neem je energiecontract onder de loep
Het loont de moeite om te kijken of je jouw energiecontract tegen betere voorwaarden kunt afsluiten, bij een andere leverancier of jouw huidige leverancier. De energieprijzen veranderen dagelijks, dus het is goed om te kijken of jouw contract misschien goedkoper kan. Hou wel altijd rekening met de looptijd van het huidige contract om een eventuele boete te voorkomen.


Financiën32. Maak gebruik van werkgelegenheidssubsidies
De overheid biedt een aantal subsidies aan voor ondernemingen die specifieke groepen mensen in dienst nemen, zoals stagiaires. Als je hierover meer te weten wilt komen, klik je hier.

33. Gebruik online boekhouddiensten
Een boekhouder kan erg duur zijn. Het is tegenwoordig echter ook mogelijk om gebruik te maken van goedkopere onlinediensten, waarbij je alleen betaalt voor dat wat je nodig hebt.

34. Samen sta je sterk
Is het bedrijf gevestigd op een bedrijventerrein of werk je op een kantoor met flex plekken? Misschien kun je de krachten bundelen met andere ondernemers door bijvoorbeeld diensten te delen of gezamenlijk in te kopen.

35. Deel de kosten van afvalwerking
Afvalverwerking kan een grote kostenpost zijn. Als je de afvalverwerking samen met andere ondernemers organiseert en samen inkoopt, kan je de kosten hiervan delen.

36. Maak gebruik van incassobureaus
Verspil geen tijd, energie en geld door zelf achter wanbetalers aan te gaan. Voor een klein bedrag kun je een incassobureau inschakelen om het vuile werk voor je op te knappen, zodat jij je weer op je onderneming kunt concentreren.

37. Zeg abonnementen op
Bekijk welke abonnementen het bedrijf heeft en zeg degene op die je eigenlijk niet nodig hebt.

38. Zoek financieel maatadvies voor jouw bedrijf
Ondernemingen komen vaak in aanmerking voor een breed scala aan financiële steun van de overheid, zoals beurzen, leningen en gratis advies. Zoek hier naar financieel maatadvies.

39. Trek tijd uit voor het evalueren van jouw bedrijfskosten
Dagelijkse bedrijfskosten kunnen flink aantikken, daarom is het wijs deze regelmatig te herzien. Doe dit ten minste eens per jaar, zodat jouw onderneming, waar mogelijk, geld bespaart.

40. Vergeet de zakelijke adviespagina van de overheid niet
De overheid biedt een geweldige bron van zakelijke informatie en adviezen over allerlei zaken, van belastingen tot vergunningsaanvraag. Om de website te bezoeken, klik je hier.


Overige tips en adviezen41. Huur freelancers in voor specifieke taken
Of je nu een nieuwe website of een persbericht nodig hebt, het inhuren van een freelancer is een goedkope manier om aan je benodigde diensten te komen.

42. Vind jong talent op website van lokale universiteiten
Het aannemen van onervaren, maar getalenteerd personeel brengt minder kosten met zich mee. De beste plek om ze te vinden, is de vacaturesite van de lokale universiteit.

43. Bespaar op studiekosten met online cursussen
Wanneer je jouw personeel een training wilt laten ondergaan, is het vaak goedkoper om ze een online cursus te laten volgen. Op deze manier bespaar je ook op reis- en verblijfkosten.

44. Download gratis software
Wanneer je software nodig hebt, bespaar je geld door gebruik te maken van gratis proefversies en downloads. Mocht je toch liever willen kopen, ga dan op zoek naar kortingscodes.

45. Zoek een goedkope bedrijfsverzekering
Als de jouw verzekeringen onderbrengt in een collectief, krijg je vaak korting op bedrijfsverzekeringen. Vergelijk de voordelen van verschillende collectieven voordat je lid wordt of een verzekering afsluit.

46. Bied je personeel financiële prikkels
Het klinkt misschien niet als de meest logische manier om geld te besparen, maar bonussen krikken de productiviteit op, wat jou weer meer omzet oplevert.

47. Koop gerecyclede cartridges
Het vervangen van printerinkt is een vervelende vaste kostenlast waar geen enkele ondernemer graag geld aan uitgeeft. Om hierop te besparen, kun je, in plaats van nieuwe cartridges, hergebruikte inktpatronen aanschaffen. De kwaliteit is praktisch hetzelfde, terwijl de besparing erop flink is.

48. Maak aanspraak op gratis vouchers voor Google AdWords
Als je 25 euro aan Google AdWords uitgeeft, krijg je er 75 euro aan gratis advertentietegoed bij. Bekijk deze aanbieding hier.

49. Geef niet meer dan 30 euro uit aan zakelijk breedbandinternet
Als je slim vergelijkt, kun je al voor 30 euro supersnel zakelijk breedbandinternet krijgen. Maak eventueel gebruik van vergelijkingssites om te beste aanbieding te vinden.

50. Maak gebruik van tweedehands leaseauto’s
Kies voor tweedehands leaseauto’s in plaats van nieuwe of verleng de contracten van de huidige auto’s. Dit scheelt in de maandelijkse kosten.

SEFE Energy levert gas en elektriciteit aan een groot aantal bedrijven. Wij zijn trots op onze transparante en makkelijke manier van werken. Om erachter te komen wat wij voor jouw onderneming kunnen betekenen, kun je onze website bekijken of bellen naar 0800-4297766.

De standpunten en meningen in dit artikel zijn die van onze, derde partij, content provider en niet die van SEFE Energy. De nauwkeurigheid, volledigheid en geldigheid van alle verklaringen in dit artikel worden niet gegarandeerd. SEFE Energy aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele fouten, weglatingen of vertegenwoordigingen.

 

opens in new window