Wilt u elektriciteit gaan terugleveren?

Wilt u elektriciteit gaan terugleveren? Dan kan dat bij SEFE Energy.

U moet ervoor zorgen dat u uw installatie tijdig (bv. uw zonnepanelen) aanmeldt op www.energieleveren.nl zodat uw netbeheerder op tijd na kan gaan of uw aansluiting en meter geschikt zijn voor teruglevering.

Met een slimme meter krijgt u maximaal inzicht in wat u op welk moment teruglevert. U leest meer over deze voordelen op http://www.slimmemeters.nl. De netbeheerders gaan in de periode tot 2020 alle niet-slimme meters kosteloos vervangen door een slimme meter. Mocht u nog geen slimme meter hebben en ziet u in de uitrolplanning op deze website dat de netbeheerder ook op korte termijn uw huidige meter nog niet gaat vervangen, dan kunt u uw netbeheerder middels een prioriteitsplaatsingsverzoek vragen om uw niet-slimme meter al eerder te vervangen door een slimme meter. Zo’n voorrangsplaatsingsverzoek kunt u via de website van uw netbeheerder indienen. Hieraan zijn wel kosten verbonden. Uw netbeheerder kan u hier verder over informeren.

De vergoeding voor het teruggeleverde volume (ex btw en ex energiebelasting en opslag duurzame energie) hangt samen met de actuele wet- en regelgeving en de door u afgesproken terugleverprijzen in uw leveringsovereenkomst en leveringsvoorwaarden voor uw zakelijke energie. Voor een kleinverbruikaansluiting krijgt u op basis van de actuele wet- en regelgeving voor een totaal teruggeleverd volume tot het door u totaal afgenomen volume de leveringsprijs (ex btw en ex energiebelasting en opslag duurzame energie) als terugleververgoeding (dit heet salderen); voor het meerdere teruggeleverde volume is de in de leveringsovereenkomst vastgelegde terugleverprijs (ex btw en ex energiebelasting en opslag duurzame energie) van toepassing. Daarnaast laat de huidige regelgeving voor energiebelasting en opslag duurzame energie ook saldering toe voor deze heffingen bij een kleinverbruikaansluiting; mits de energie die u teruglevert duurzaam is opgewekt, betaalt u namelijk alleen energiebelasting over het saldo van het totaal door u afgenomen volume en het totaal door u geproduceerde volume. Extra informatie over terugleveren is ook beschikbaar op https://www.consuwijzer.nl/elektriciteit-en-gas/duurzame-energie/teruglevering-van-elektriciteit.