Wijziging Energiebelasting, Opslag Duurzame Energie en kosten netbeheer


Als gevolg van de afspraken uit het Energieakkoord, gaan de meeste milieubelastingen in 2016 omhoog voor bedrijven en particulieren. Dit moet ervoor zorgen dat de energiehuishouding duurzamer wordt. Daarnaast wijzigen per 1 januari 2016 ook de kosten van het landelijk en regionaal netbeheer.

Energiebelasting en Opslag Duurzame Energie

De Eerste Kamer heeft op 22 december jl. het Belastingplan 2016 goedgekeurd. Hierin staan onder andere de plannen voor de Energiebelasting en Opslag Duurzame Energie. Deze tarieven gaan volgend jaar veranderen.

Wijziging termijnbedrag

SEFE Energy brengt de Energiebelasting en Opslag Duurzame Energie in rekening en draagt deze af aan de overheid. Hoeveel belasting u betaalt, hangt af van de hoogte van uw energieverbruik. Wij brengen ook de kosten voor het netbeheer in rekening. Deze kosten dragen wij af aan uw netbeheerder. Door de wijziging van de tarieven, kan het dus zijn dat per 1 januari 2016 de hoogte van uw maandelijkse termijnbedrag wijzigt. De belastingen en de kosten van het landelijk en regionaal netbeheer worden op de specificatie van uw factuur weergegeven.

Meer informatie

Het overzicht van alle wijzigingen voor de Energiebelasting en Opslag Duurzame Energie kunt u via de link op deze pagina downloaden. De wijzigingen kunt u vinden op pagina 23 en 24. Meer informatie over de tarieven kunt u ook vinden op de site van de Belastingdienst. Voor de wijzigingen in de kosten van het netbeheer verwijzen wij u graag naar de website van uw netbeheerder:

1.   RENDO Netwerken                                
2.   Cogas Infra en beheer
3.   Liander
4.   Stedin
5.   Westland Infra
6.   Stedin
7.   Delta Netwerkbedrijf
8.   Endinet Groep B.V.
9.   Enexis
10. Enexis

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

 


Deel dit


Dit vind je misschien ook interessant….