SEFE ENERGY
Vanaf 2023 moeten alle kantoren groter dan 100 m² minimaal energielabel C hebben. Veel ondernemers hebben vragen over het verplichte ‘energielabel zakelijk’. Geldt de nieuwe wettelijke norm alleen voor kantoren of ook bedrijfshallen? Vooralsnog vallen bedrijfshallen niet onder deze wetgeving. Er gaan echter geluiden op dat de overheid ook voor deze categorie zakelijke gebouwen de regels gaat aanscherpen. Logisch. Energie besparen in bedrijfshallen loont. Het is bovendien niet moeilijk. Met relatief eenvoudige maatregelen kun je flink besparen op je energieverbruik.
Wil je energie besparen in je bedrijfshallen? Kijk dan naar het gebruiksdoel van je hal. Dat bepaalt namelijk welke maatregelen wenselijk zijn. Als je bijvoorbeeld een bedrijfshal verwarmt en kou en wind buiten wilt houden, is isoleren van je dak en wanden een logische stap. Bij opslagruimtes is een lucht/warmtepomp een goede optie, zeker in combinatie met vloerverwarming. Nu is dat laatste niet zomaar aangelegd, maar een lucht/warmtepomp is relatief eenvoudig aan te leggen. Met een unit op het dak en eentje in je bedrijfshal ben je er al. De units sluit je aan op het elektriciteitsnet. Als je jaarlijks circa 10.000 kubieke meter gas verbruikt, bespaar je op deze manier al snel € 4.500,- per jaar. De investering in je warmtepomp verdien je in ongeveer 5 jaar terug.
Ben je benieuwd hoe jouw bedrijfshal presteert ten opzichte van andere bedrijven? Doe dan hier de MKB Energy CheckUp. Wil je direct beginnen met energie besparen? Kijk dan eens naar de volgende tips voor eenvoudig energie besparen in bedrijfshallen.
Wil je weten welke verplichtingen er gelden voor jouw onderneming? Dan kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de quickscan van Kenniscentrum Energiebesparingsplicht. Deze geeft direct inzicht in welke verplichtingen er zijn, welke erkende maatregelen je moet nemen en het tijdsbestek.
Om meer te weten te komen over ons aanbod in zakelijke energie kun je daarnaast een bezoek brengen aan onze homepage of ons bellen op 0800-4297766.
De visies, meningen en standpunten die in dit artikel zijn opgenomen zijn enkel die van onze externe content-providers en vertegenwoordigen niet die van SEFE Energy. De juistheid, compleetheid en geldigheid van uitingen in dit artikel zijn niet gegarandeerd. SEFE Energy stelt zich niet aansprakelijk voor fouten, weglatingen of representaties.
Phishing: wat te doen als je een verdachte e-mail ontvangt
Heeft mijn organisatie een bedrijfsinnovatiestrategie nodig?
Omgaan met contant geld: 7 praktische tips voor kleine bedrijven