Gazprom Energy benoemt Adam Townsend tot CEO

30 september 2020

We zijn verheugd de benoeming aan te kondigen van Adam Townsend als de nieuwe CEO van Gazprom Energy, om de lange termijn, duurzame groei van het bedrijf in het VK, Ierland, Frankrijk en de Benelux te stimuleren.

De eerste prioriteiten van Adam Townsend zijn om de positie van Gazprom Energy als de leidende zakelijke gasleverancier in het VK te consolideren, de Ierse, Franse en Nederlandse bedrijven verder te laten groeien en vervolgens de hele portefeuille voorzichtig te laten groeien - zowel elektriciteit als gas.

Townsend gelooft dat Gazprom Energy goed in staat is om zijn positie en reputatie te versterken:

“We maken deel uit van de grootste gasproducent ter wereld - en tevens Europa's grootste gasleverancier. Dit betekent leveringszekerheid voor onze klanten en partners. En het betekent ook dat we nergens heen gaan; we hebben de financiële stabiliteit om onze klanten in moeilijke tijden te ondersteunen - en ook om voorzichtig te groeien als anderen dat misschien niet kunnen. "

Hoewel hij oorspronkelijk uit Australië komt, heeft Townsend op verschillende momenten in het Verenigd Koninkrijk gewerkt en gewoond - waaronder een periode op de basisschool buiten Burton-on-Trent (zijn moeder is een University of Manchester Alumna). Townsend studeerde rechten en politieke wetenschappen (BA / LLB Hons) aan de Universiteit van Melbourne, waar hij een Bachelor of Arts behaalde.

In een reactie op zijn benoeming zei Townsend:

“Ik voelde me aangetrokken tot deze rol omdat het iets nieuws en uitdagends voor me was, en ik ook weer terug in de energiesector kwam. De mensen hier bij Gazprom Energy zijn geweldig; het bedrijf zit vol gemotiveerde en getalenteerde individuen en het is heel goed dat we zoveel jonge mensen in senior functies hebben. Het voelt alsof er echt gezonde manieren van communiceren zijn, zelfs in zo'n turbulente tijd voor de stad Manchester en de regio als geheel. Ondanks de huidige omstandigheden geniet ik er enorm van om in zo'n bruisende en veerkrachtige stad te zijn. Een van onze prioriteiten is ervoor te zorgen dat we diep verankerd blijven in onze thuisregio - Manchester en het noorden - zowel economisch als sociaal, en daaruit putten. "

Wolfgang Skribot, CEO van Gazprom Marketing & Trading, zei: “Gazprom Energy is een cruciaal onderdeel van GM&T en we zijn buitengewoon trots dat we een bedrijf met hoofdkantoor in Manchester in onze groep hebben. Adam en ik hebben sinds 2007 in verschillende functies samengewerkt en ik ben blij dat hij zich bij ons voegt in deze nogal moeilijke tijd in de energiesector. We hebben hem gevraagd om onze zakelijke gas- en elektriciteitspositie te versterken, meer groei mogelijk te maken met onze groene en carbonproducten en kansen te identificeren om voorzichtig te groeien in het VK, Ierland en het continent. "


Deel dit


Dit vind je misschien ook interessant….