Coronavirus: hier kan je als ondernemer terecht met vragen

19 maart 2020

Als ondernemer en bedrijfseigenaar komt er momenteel veel op je af. Gelukkig zijn er vergaande regelingen van kracht waar je als zzp’er of mkb’er gebruik van kunt maken, zowel op korte als lange termijn. Wij hebben twee bronnen voor je op een rij gezet.

 

Kamer van Koophandel

Zo heeft de Kamer van Koophandel een speciaal loket geopend om Nederlandse ondernemers te helpen. Bij het zogeheten ‘coronaloket’ vind je informatie die kan helpen bij vragen over de maatregelen. Bijvoorbeeld welke regelingen er bestaan en wat aanbevolen is om nu te doen. Behalve via de website is het loket ook telefonisch te bereiken via 0800-2117 (op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur). De KvK heeft alle corona-informatie voor de niet-Nederlandstalige verzamelt op deze website: Business.gov.nl.

De Kamer van Koophandel en werkgeversorganisatie VNO-NCW/MKB Nederland hebben hulpmiddelen gemaakt. Daarmee kun je u inzicht krijgen in welke regelingen op jou van toepassing zijn:

Rijksoverheid

Heb jij meer vragen over de coronavirus? Dan kan je terecht bij de Rijksoverheid. Zij hebben voor ondernemers een uitgebreide lijst samengesteld met de meestgestelde vragen over het virus. Bijvoorbeeld over de werktijden, doorbetalen van medewerkers in het buitenland en medewerkers die ziek terugkomen uit het buitenland. Daarnaast is er een FAQ over internationaal ondernemen.
Wil je weten welke financiële regelingen er allemaal zijn vanuit de Rijksoverheid? Op deze website staat alles op een rij.


Deel dit


Dit vind je misschien ook interessant….