10 geld besparende apps voor het MKB

26 juli 2016

Gelukkig is het nu voor het MKB makkelijker dan ooit om kosten te schrappen en mobiele apps zijn daarbij een handig instrument om de hand op de knip te houden. Er zijn tientallen apps ontworpen die je een handje helpen bij het besparen op zakelijke kosten; hier zijn er 10 waarmee je kunt beginnen.

1. QuickBooks

De kosten van het inhuren van een boekhouder kunnen hoog oplopen, maar er is een alternatief. QuickBooks is een online boekhoudservice, waarmee je je zakelijke financiën op afstand kunt beheren. Je kunt er facturen mee aanmaken en versturen, transacties mee inboeken en een winst-en-verliesrekening mee maken. Je kunt de app gratis downloaden en 30 dagen gratis uitproberen; daarna worden er maandelijks kosten in rekening gebracht.

Klik hier voor de app.

2. MailChimp

Wil je aan de slag met direct e-mailmarketing? Met de MailChimp-app kun je op goedkope wijze een groot klantenbestand bereiken. Met deze handige app kun je professionele e-mails en nieuwsbrieven aanmaken, voordat je ze naar je klanten verzendt. Hierna kun je het resultaat van de e-mail in real time volgen, zodat je je toekomstige mailings kunt optimaliseren. MailChimp is betaalbaar voor kleine ondernemingen en biedt hulp bij het opkrikken van verkoopcijfers en het aantal bezoekers van je website.

Klik hier voor de app.

 

3. Skype

Skype is niet alleen een van de oudste, maar ook nog steeds een van de beste videoconferentiediensten. Met de app kun je contact opnemen met klanten en op afstand vergaderingen bijwonen, wat je mogelijk honderden euro's per jaar aan reiskosten bespaart. Het grootste voordeel van de app is dat het betaalbaar is en veel gratis functionaliteiten heeft. Waar ook ter wereld je klanten of collega's zich bevinden, met deze fantastische app blijf je voor een gering bedrag met ze in contact.

Klik hier voor de app.

4. Dropbox

Als je onderneming meer digitale opslagruimte nodig heeft, hoef je daar niet de hoofdprijs voor te betalen. Door gebruik te maken van een clouddienst als Dropbox, kun je op een betaalbare manier over alle opslagruimte beschikken die je bedrijf nodig heeft. Dropbox biedt jouw kleine onderneming volledige flexibiliteit en je kunt vanaf al je apparatuur bestanden synchroniseren en delen. Met Dropbox bewaar je een document op je pc of laptop waarna je, onderweg naar een belangrijke vergadering, er via je mobiel weer toegang tot hebt. Het is werkelijk zo makkelijk.

Klik hier voor de app.

5. Skyscanner

Zakenreizen naar het buitenland zetten je financiën behoorlijk onder druk, met kosten als vluchten, autohuur en hotels. Door het downloaden van de Skyscanner-app heb je toegang tot de goedkoopste vliegtickets, doordat het miljoenen vluchten met elkaar vergelijkt bij het zoeken naar de beste deals. Met deze handige app bespaar je tijd en geld, het maakt niet uit waar je naartoe gaat en hoe last minute je boekt. Je kunt de app ook gebruiken voor het instellen van prijsmeldingen en om de tarieven voor hotels en autohuur met elkaar te vergelijken, zodat je niet urenlang het web hoeft af te struinen naar de beste aanbiedingen.  

Klik hier voor de app.

6. Tankservice

Brandstofkosten kunnen een grote kostenpost zijn. Wil je goedkoper tanken of zoek je ook een shop, verse broodjes, wasstraat, LPG, een bemand station of een aanhanger? Met de Tankservice app kun je zien waar je terecht kunt. Inclusief de openingstijden en actuele brandstofprijs voor benzine, diesel, LPG en CNG.

Klik hier voor de app.

7. Feedly

Feedly is een app voor het doorspitten van rss-feeds. Je hebt de mogelijkheid om je favoriete sites en bronnen in te laden en onder te verdelen in diverse categorieën. Vervolgens kun je koppensnellen en beslissen welke artikelen de moeite waard zijn om te lezen. Ook is het mogelijk om ze toe te voegen aan je later lezen-lijstje.

Ook kun je direct naar de bijbehorende website gaan  of het  stuk aanbevelen bij anderen. Feedly is zeer handig als je voor je werk veel verschillende websites in de gaten moet houden. Tijdbesparend en daardoor kostenbesparend.

8. Expensify

Het bijhouden van bedrijfsuitgaven is niet de meest favoriete bezigheid van managers en HR teams, maar het is een stuk gemakkelijker dankzij Expensify. Expensify is een nuttige app om je onkostendeclaratie te regelen. Je kan een bonnetje inlezen en deze gegevens worden direct verwerkt. Ook kan je je reisvergoeding declareren door de route in te voeren via Google Maps. De mogelijkheden gaan nog verder, doordat je ook rapportages van de onkosten kunt maken. Van deze rapportages maakt de app vervolgens een factuur, die je kunt verzenden via e-mail of als pdf kunt opslaan.

9. Evernote Scannable

Sinds de komst van de smartphone zijn scanners overbodig geworden. Dit komt doordat het ontzettend makkelijk is om documenten in te scannen met de camera van je telefoon en een scan-app als Evernote Scannable. Met deze app hoef je geen geld uit te geven aan apparatuur die je nooit gebruikt en kun je papieren documenten scannen en omtoveren tot foto's van hoge kwaliteit die je kunt bewaren of delen. En het beste van alles? Het is volledig gratis.

Klik hier voor de app.

10. Weebly

Als je je zorgen maakt over hoeveel het maken van een website kost, wordt het tijd dat je kennismaakt met Weebly. Met deze betaalbare en intuïtieve webhostingsservice kun je een professionele website bouwen zonder daar iemand voor te betalen, waardoor je mogelijk duizenden euro's aan kosten bespaart. De mobiele app van Weebly is belachelijk simpel en je kunt er via je smartphone of tablet binnen enkele minuten een website of blog mee maken.

Klik hier voor de app.

Net zoals apps, maakt SEFE Energy het leven van het MKB simpeler. Met behulp van onze uitstekende klantenservice maken wij het beheren van zakelijke energie makkelijker. Voor meer informatie kun je onze site bezoeken of telefonisch contact opnemen via 0800 4297766.

De standpunten en meningen in dit artikel zijn die van onze, derde partij, content provider en niet die van SEFE Energy. De nauwkeurigheid, volledigheid en geldigheid van alle verklaringen in dit artikel worden niet gegarandeerd. SEFE Energy aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele fouten, weglatingen of vertegenwoordigingen.


Deel dit


Dit vind je misschien ook interessant….