Tot zeker 6% besparing op energieverbruik mogelijk per huishouden

07 februari 2019

Terug naar Informatie & Nieuws

Tot zeker 6% besparing op energieverbruik mogelijk per huishouden

Vandaag start de campagne rondom het besparen op energieverbruik voor huishoudens waar al een slimme meter door de netbeheerder is geïnstalleerd. Deze campagne heeft als doel het gebruik van energieverbruiksmanagers te stimuleren. Energieverbruiksmanagers vertalen de data van deze slimme meters, waardoor er meer inzicht komt voor de bewoner zelf. Daarmee ziet iemand snel waar energie onnodig weglekt en waar er direct bespaard kan worden. Dat heeft twee grote voordelen: het scheelt maandelijks in de portemonnee en tegelijkertijd wordt energie bespaard. Uit onderzoek* blijkt dat een besparing op energieverbruik voor huishoudens tot zeker 6% mogelijk is.

De online campagne bestaat uit korte, positieve clips. Deze clips benadrukken dat energiebesparen leuk is, niet moeilijk en snel financieel effect heeft. De clips verwijzen naar de website www.energieverbruiksmanager.nl waar handige tips en weetjes over besparing te vinden zijn. Zo is het heel eenvoudig om maar liefst 70% van ieders sluipverbruik te reduceren door simpelweg de stekkers uit het stopcontact te halen van opladers, koffiezetapparaten en tv-decoders als deze niet gebruikt worden. Op deze website is tevens een handig totaaloverzicht van alle energieverbruiksmanagers te vinden.

De website www.energieverbruikersmanager.nl is een initiatief van Milieu Centraal en wordt mede mogelijk gemaakt door Netbeheer Nederland en Energie-Nederland. 

Bent u klant bij SEFE Energy? Dan kunt u heel eenvoudig uw verbruiken bekijken via Mijn SEFE Energy, uw eigen online klantomgeving. Besparen begint immers met inzicht in je verbruik! 

https://www.ecn.nl/publications/PdfFetch.aspx?nr=ECN-N--17-017

Over Energie-Nederland 

Energie-Nederland is de branchevereniging voor alle partijen die stroom, gas en warmte produceren, leveren en verhandelen. Samen vertegenwoordigen zij circa 80% van de markt. De ruim 60 leden zijn actief in zowel ‘groene’ als ‘grijze’ energie en allerlei soorten dienstverlening. Onder hen zijn ook veel nieuwkomers op de markt, innovatieve spelers en duurzame initiatieven.

opens in new window