Energie in Nederland

13 november 2023

Terug naar Informatie & Nieuws

Energie in Nederland

De Nederlandse energiemarkt is volop in beweging. Sinds het vrijgeven van de energiemarkt in 2004 zijn schaalvergroting en overnames aan de orde van de dag. Inmiddels zijn er ruim veertig partijen actief op de Nederlandse energiemarkt; het aanbod in zakelijke energie is dus enorm.

Altijd zeker van een ongestoorde levering

Hebben al deze bedrijven eigen netwerken voor gas en elektriciteit? Absoluut niet. Gas Unie Transport Services is de beheerder van het landelijk hoofdtransportnet voor gas. TenneT beheert het landelijk hoogspanningsnet. Diverse netbeheerders zoals Enexis en Stedin zorgen op hun beurt dat gas en elektriciteit bij consumenten en zakelijke afnemers afgeleverd wordt.

De energieketen

Onderscheiden

Het enige waar energieleveranciers voor zakelijke energie zich in kunnen onderscheiden zijn de prijs en de kwaliteit van de dienstverlening die ze aan hun klanten leveren. Het is dus absoluut de moeite waard om de verschillende energiemaatschappijen naast elkaar te leggen en met elkaar te vergelijken. En dat hebben wij goed in onze oren geknoopt. Daarom kun je bij ons rekenen op scherpe tarieven en persoonlijke dienstverlening.

Scherpe tarieven: doordat wij voor al onze klanten een offerte op maat maken, kunnen we altijd een aanbieding doen die precies past bij de energiebehoeften van jouw bedrijf.
Persoonlijke dienstverlening: ons deskundig team van energie adviseurs kent jouw bedrijf en situatie en zorgt altijd voor passende dienstverlening.

Onze werkwijze

Om een goede offerte uit te kunnen brengen, moeten we eerst een goed beeld van jouw bedrijf en van de energiebehoefte krijgen. Alleen dan kunnen we je een passende scherpe, offerte geven. We kijken bijvoorbeeld naar je verbruik, het aantal aansluitingen en de grootte van de aansluitingen. Alleen met de juiste informatie kunnen we een offerte op maat maken die precies bij jouw bedrijf past. Onze energie adviseurs nemen na de offerteaanvraag contact met jou op om jouw energiebehoeften op te nemen.

Vraag een offerte aan

Zakelijk voordeel

Als zakelijke energiegebruiker heb je een aantal belangrijke voordelen in vergelijking met de particuliere gebruikers. In veel gevallen zijn de tarieven door de schaalgrootte lager dan bij particuliere aansluitingen. Daarnaast zijn de energiekosten voor een groot deel ook aftrekbaar voor de belasting wat een groot voordeel oplevert. De energie die je thuis gebruikt kun je ook bundelen in je zakelijke energiecontract zodat je thuis ook kan profiteren van de voordelige zakelijke energietarieven.

Zekerheid

De netbeheerders zijn verantwoordelijk voor de ongestoorde levering van gas en elektriciteit. Het maakt dus niet uit of jij een contract hebt met ons of een andere partij… iedereen ontvangt hetzelfde gas en dezelfde elektriciteit.

opens in new window